Vecka 6

Måndag         Fiskköttbullar med kaviarstuvad salladslök

Det blir gäddfärsbullar här, med nyfångad gädda! För er som inte har en gädda till hands går det bra att mixa vilken vit fisk som helst, sej, torsk, kolja… Receptet är från fiskgurun Leif Mannerström http://recept.nu/1.30803/leif_mannerstrom_crister_svantesson/huvudratter/fisk_skaldjur/fiskkottbullar_med_kaviarstuvad_salladslok

Tisdag           Curryris med kassler och yoghurt

                 http://www.ica.se/FrontServlets=mat_recept&state=recept&receptid=459041

Onsdag         Stekt falukorv med blomkålspuré och grönsaker

              http://www.ica.se/FrontServlets=mat_recept&state=recept&receptid=614333

                      Ett försök att förnya falukorven lite….

 

Torsdag         Grönsakssoppa och risgrynspudding

Skär ner lök, morot, palsternacka, kålrot, potatis samt ev. rotselleri i mindre bitar. Lägg i en kastrull, fyll på med vatten, släng i någon buljongtärning, låt koka, smaka av med salt och peppar.

Gör en risgrynspudding till efterrätt http://www.ica.se/FrontServlet?s=mat_recept&state=recept&receptid=609838 i receptet används färdig gröt, men självklart kan man koka den själv.

Fredag           Grillad kyckling med fransk potatissallad

Jag tänkte vara lite fredagslat och köpa en färdiggrillad kyckling, till den blir det en fransk potatissallad http://www.ica.se/FrontServlet?s=mat_recept&state=recept&receptid=165198

Lämna en kommentar